Лечебни храни Блевит с бифидус ефект

Диария - многократно отделяне на редки, кашеви и воднисти изпражнения, с повече слуз, белезникави и с неприятна миризма. За диария говорим, когато изхожданията са повече от 6-7 за едно денонощие. Причинява се от бактерии, вируси, паразити, медикаменти, чувстсвителност към определени храни, недобре сварени месо и риба, ротавирусни инфекции и други. Опасността за малкото бебе и дете е от обезводняване. Признаците за дехидратация са: сухи устни, уста, език, суха кожа, не се отделя урина или се отделя в малко количество и с тъмен цвят, хлътнали очи, хлътнала фонтанела, неспокойствие, възбудимост, сънливост и вялост, намален апетит или отказ от хранене.

Какво да направите?

Важна част от лечението е да се предотварти обезводняването. Детето трябва да се заведе на лекар и да не се предприема лечение без преглед от лекаря.
Ако кърмите - породължете с кърмене на поискване. В кърмата сесъдържа всичко необходимо за регулиране на водно-солевия баланс в организма на бебето.
Ако бебето се храни с млека за кърмачета - преминава се на млека за кърмачета с ниско съдържание или без лактоза.
Дете над 1 годинка - по лекарско предписание се дават през устата хидратиращи разтвори, предлагат се зеленчукови супи и плодови отвари.
Ако детето е над 4 месеца - включване на лечебни храни Ризкрем или Занасек.


RizCrem ПЛЮС - С БИФИДУС ЕФЕКТ При стомашно-чревни разстройства и в периоди на орална рехидратация и за пълноценно хранене при непоносимост към глутен. RizCrem ПЛЮС с бифидус ефект е диетична храна с голяма хранителна и енергийна стойност, богата на лесно усвояеми полизахариди, които повишават калорийната стойност на диетата, без да предизвикват стомашно-чревни разстройства. Прилага се в случаи на непатологичен ГЕР, има антидиарично действие при всички типове бебешки диарии, предотвратява загубата на тегло, увеличава абсорбцията на натрий и вода, намалява чревната перисталтика, предпазва чревната лигавица и нормализира ферментационните процеси. Благодарение на добавените в съдържанието бифидус бактирии и лактобацилус възстановява, нормализира и уравновесява стомашно-чревната флора. Не съдържа глутен.


За повече информация ТУК.


ZANASEC ПЛЮС с бифидус ефект е диетична храна с голяма хранителна и енергийна стойност, богата на пектин и целулоза и резорбируеми полизахариди, които повишават калорийната стойност на диетата без да предизвикват стомашно-чревни разстройства. Увеличава хидратацията, компенсира загубата на натрий и калий, предотвратява ефективната загуба на електролити, редуцира и регулира чревната моторика, предотвратява появата на хипотрофия вследствие на остри диарии. Благодарение на добавените в съдържанието бифидус бактирии и
лактобацилус възстановява, нормализира и уравновесява стомашно-чревната флора. При диарии, в периоди на орална рехидратация и за пълноценно хранене при непоносимост към глутен.
Не съдържа глутен.
За повече информация ТУК