Blevit Digest решение на проблема - Колики

Истинската същност на коликите

Коликите са един от първите проблеми, за който родителите търсят помощ.Те са и причина за плача при бебето.Коликите не са болест, а са нормално физиологично явление при бебетата, особено в първите месеци от живота им.
Причините за появата на колики са различни. При повечето от бебетата те са реакция на адаптационните промени в храносмилателната им система, която не е в състояние да отделя достатъчно ензими за разграждане на приетата храна. Друга причина за появата на колики, често съпровождани с примеси на слуз в изпражненията, е алергията към белтъка на кравето мляко. Коя е причината за коликите на бебето, най - добре ще прецени лекаря.
Коликите могат да започнат няколко дни, или седмици след раждането и да продължат 2-3 месеца.

С какво се характеризира състоянието:

Плач, който се дължи на болка от раздуването на червата. Плачът от колики е характерен и наподобява писък. По време на колики бебето заема принудителна поза на тялото: свива и опъва ръчички и крачета към коремчето, което се подува, чува се къркорене. Лицето е зачервено, около устата се образува син кръг и на допир нослето е студено. Най-често това се случва в следобедните часове на деня. Състоянието протича с различна тежест и продължителност. Епизодите се появяват спонтанно и се определят, като продължителни и неутешими. Според правилото на "трите тройки", коликите представляват плач, продължаващ най-малко 3 часа на ден, 3 и повече дни от седмицата, траещ най-малко 3-седмици.

Приоми за облекчаване на състоянието:
  • Преди да прибегнете към лекарствени средства при диагностициране на колики опитайте с Blevit Digest. Инстантен разтворим чай с екстракти от копър и лайка. Растения с антигазообразуващо, еупептично и спазмолитино действие. Може да се използва в периода на лактация, като стимулира процеса на образуване на кърма и същевременно профилактира проблема колики. Подходящ е за всички членове в семейството при метеоризъм, флатуленция, лениво и трудно храносмилане.Може да се приготвя със студена и топла вода.
  • Капки за колики - те са по лекарско предписание и имат за цел да улеснят освобождаването на газове. Напоследък масово се използват капки за колики, съдържащи пробиотици, които разграждат лактозата*.
  • Ако коликите се дължат на алергия към белтъка на млякото не се налага използването на медикаменти. При деца на естествено хранене, майката е на специална ниско лактозна диета. При деца на изкуствено хранене, бебето приема безлактозно мляко.
  • Не трябва да се допускат състояния, които задълбочават проблема. След хранене бебето трябва да се оригне и при наличие на запек, трябва да се вземат всички мерки за редовното му изхождане.
  • Може да се прави масаж на коремчето, ако пъпчето е зарастнало. Масажът може да се прави с мехлеми против колики или друго омазняващо средство. Топлите компреси също имат благоприятен ефект.
  • Различни начини за носене на бебето или поставяне на бебето върху коленете също може да доведе до облекчаване на състоянието.
Допълнителна информация за Blevit Digest ТУК